Sunday, January 30, 2011

@.@"

Need You Lyrics: Travie McCoy

I know its not your fault, but I’m a locked door
And inside I’ma mess by someone before
And I wish that I, I could find a key
To unlock all the things that you want us to be
Let me open up and start again,
But there’s a safe around my heart
I don’t know how to let you in,
And that’s what keeps us apart
And that’s why I need time.
I said I need you,
I need you to understand, you, you, you (x2)
Call up the locksmith,
Tell him we need him quick
We’ve got a million keys,
None of them seem to fit
While you’re on the phone,
call up the clocksmith,
Cuz I could use some time,
Even the slightest bit
Let me open up and start again,
And break this safe around my heart
I don’t know how to let you in,
And that’s what keeps us apart
And that’s why I need time
I said I need you
I need you to understand, you, you, you (x2)
I’m thinking now’s the time,
Maybe its time to go, if I gave you my heart, be gentle,
I’m tired of laying low, lets give the world a show
And when you know, you know,
And when you know, you know, you know
And when you know, you know, you know, you know
And that’s why I need time
I said I need you,
I need you to understand, you, you, you (x2)
I need you to understand (x4)
I need you (x3)
I need you, you, you


=.="

adess. tak bejaye la akuu. ak tak cukup baik dan berkaliber. haha. tapi takpe lahh. ak tak kesah. nak wat cemane. maybe ak kene single lame2. wakaka. baru je igt na clash ngan single. haha ! tak jadik. so, its okey. ak nak men dota lah ! its better ! MUAHAHA. ok. fullstop. ak nak berkawan dengan semua org y ada kat dunia ni. hee. cepat ! sape nak jadik kwn ak. n pasni. ak taknok pikir pasal nak carik awek. kakaka. awek oh awek. takpelaa. apela sgt awek ? ak rase kalo bg aku, nak ade awek ni sbb nak tmbh smgt sikit. hehe. adela supporter y permanent. takde la cam mbe2 je. tak permanent lgsung. cam biskot ah. jap ade, jap takde. walla ! so, plan ak tak menjadi then ak nak cancelkan tros plan y sewaktu dengannya buat selamanya. hehe. korg taw ? tak tau sudahhh. wheww ! then JGN SEKALI2 KORG BERTANYA KAT AKU ! haha. nmpk tu ? CAPITAL LETTER kot. hahaha. memandangkan aku akan semakin sukses dalam mencari pendapatan sampingan sambil belajar, then sape y jadik awek aku, akan kompem loded ! haha. tapi sekarang suda telambat kalo bercita2 nak awek aku. ak nak tguu ak besor dan MATURD sgt2 dulu ahh. =.=" hahahah. amende ayat aku tu ? wootwoot. ak pon pelik. tai wat2 tak pelik sudaaaa

ok. sambung. ak ni jenis tak bekire n ak tak kesah pasal duit. sooooo, sape y nak tolong aku jage duit aku kalo dah byk sgt nanti ? ahaaa. sbb tula ak perlukan seseorang utk menolong akuu. haihhh. tapi sekarang all plan cancelled. n AKU KENE JAGE SENIRI DAN SORANG-SORANG. hahaha. kalo nak minx tolong mbe bilik aku ni. alahaiii. nmpknye habis dulu laaa. baru suh jage kejapp, LESAP ! memg tak bole diharap. ak hanya bole belanja serba sedikit sahaja kepada mereka. *tapi ak rase tu mcm mencukupi utk dorg. hoo. y tak penah kene blanje tuu, nanti2 okeyy ? SABAQ LAAAA. isk. belanja2 ni , takda hal lahh, jgn risaoooo.habaq mai saja, ada duit, memg ak go. :)) takdee hal lah. mbe2 kan ? wootwoot. mbe ohh mbe. btw, siyesly, ak y suke kwn ngan pempuan kerr pempuan y suke kwn ngan ak ?? @@" aha ! itu persoalannya. memg agak pelik. tapi memg ak suka berkata y pelik dan sgt pelik lagi bila ak y tengah pelik ni tnye soalan y pelik. adesss. weiweii. memg fon ak ni aku rase nak OFF bole ? kekeke. memg ak rase takkan ade da org y mesej aku except y urgent2 seperti ajak kekelas, program, meeting. wakaka. itu saja la kot. haha. buat masa sekarang, kredit mxs ak ada RM33.07  dan clcom ak RM9.00 tepat ! wahh. menakjubkan. nak tgk sampai bile bole stay. haha. tapi la kan, celcom ni suke tarik kredit ak dan bagi msk "Blackberry Social subscription has expired.RM1.00 has been deducted fr yr account"  iskk. memg mental laa. hari2 pulak tuuu. =.=" nak kena off ke ape ? iskk. memg nak kena ni.. aigooo.

\ o /
 |  |           down tak down ? ini dia ! cheerup !!
/   \

Tuesday, January 25, 2011

mood @.@

1 2 3 4 5 6 7 8 9 0.. sedap gila mcD wehh. sesuai dimanakan begitu sahaja. emm. okeyy. nak sye awk pulakk. asek 'ak' jehh. ganas kott. tapi cam oke je. ak laki kot. xD ! woot. woot. btw, memg mood sye ok 'sgt' da ni. sye pusing. hehhe. pusing sini. pusing sana. pusing dimana2. :| urkkk. ntah laa. jap ok, jap tak. jap ok. jap takk. apekahh ? esok speaking test n now sye xleh tido lagik. LOL ! tgu jela speaking test smpai lebam. da la 1st group. cayalaaa. awk, pray 4 me okeyy ? wlaupon awk marah kat saye la kan. marah. marah. hmm. sorry sgt. tak tau la smpai marah. tak taw. tak taw. rasenye cam takde kesalahan y dilakukan. entahla awk. papepon, saye minx maaf sgt2. *siyes* dalam post kali ni sye tak main2. siyes ni. jgn maraaaaa. sorry. FULLSTOP !


*ini dicurik
"..sometimes we picture ourselves as a tiny insignificant star, try to chase a beautiful moon without knowing that we are being followed and loved by a patient cloud.."
p/s : sorry sgt2. =.="

Monday, January 24, 2011

SOOOOOOOOOOOOOOOOOOO SORRY :'(

ASSALAMUALAIKUM KAWAN2 !

HARI INI AKU NAK GUNE SUME CAPITAL LETTER ! OKE TAKK ! LANTAK AK EHH. KORG JGN NAK SEBOK2. HEHHH. SATU HAL. DUA HAL. TIGA HAL. EMPAT HAL. HAIHH. KIRE A SMPAI LEBAM ! AK TANOK ! PENAT DAH AK WAT TU HARI2. =.=" MEMG LA AK NYESAL PASAL SEBATANG POST AKU NI. SOMEBODY GOT MAD AT ME ! OHH NOOO ! TAK SUKE WEHH. AK TAK SURE AK BESALAH KE TAK ? AK PELIK, AK CURIGE, AK PENING ! @.@ AIYAKKK. APA SUDAH JADII. PELIK SGT DA AKU NI. AK NAK KAWAN NGAN PEMPUAN PON TAK LEH ? AK IGT SEKARANG BOLEH SBB AK TAKDE AWEK PON. TAPI. HMMM. DULU2 PUNYE CITE, AK ADE AWEK, THEN AK TAKOT NAK KWN NGAN PEMPUAN. KERANA. HAHHH. ORG Y TAW SAJA TAW LAHH. TP NOW, AK TAKDE AWEK, TAPI AK PON PERLU TAKOT UTK KWN DENGAN PEMPUAN SEKARANG NI. HMMM. MACAM MANA TUU ? AK PERLU TAKUT SEKARANG. DAN SGT2 PERLUU. SOOO, KWN KWN KWN. WEY ! TAKLEH KE AK NAK KWN ? PFFFTT ! AK TAK TAW PEHAL. ERR. ADE ORG CKP AK NI PLAYBOY  ! HA ? PLAYBOY. BILE MASE PULAK AK PLAYBOY WEYYY. AK KAWAN JE, AK KAWAN JEE, AK TAK WAT PAPE PON. WEY. WEY. WEY. APELAA. AK KWN DGN PMPN, ADE AK WAT PAPE KE NGAN DORG ? MESTI KE KITE KAWAN DGN SEJANTINA ? AHAAA. TOLONG, TOLONG, TOLONG. AK BOLE SENYUM JE NOW NI. AIGOOO. XLEH NAK WATPE DAAA. CALL XANKAT, TEX ? ZZZ.  BTW, IM SORY ! JGN MARA OUHH. KANG CEPAT TUAAA.

*p/s ak tak cukup berani. =.="


+mon+

Sunday, January 23, 2011

ALHAMDULILLAH :)

SALAH SATU PETANDA UMAT AKHIR ZAMAN

MENGGADAIKAN AGAMA KERANA DUNIA

Ertinya:Daripada Abu Hurairah ra. berkata: Rasulullah saw. hersabda; "Akan timbul di akhir zaman orang-orang yang mencari  keuntungan dunia dengan menjual agama. Mereka menunjukkan kepada orang lain pakaian yang dibuat darIpada kulit kambing (berpura-pura zuhud dari dunia) untuk mendapat simpati orang ramai, dan percakapan mereka lebih manis daripada gula. Padahal hati mereka adalah hati serigala (mempunyai tujuan-tujuan yang jahat). Allah swt. Berfirman kepada mereka, "Apakah kamu tertipu dengan kelembutan Ku?, Ataukah kamu terlampau berani berbohong kepada Ku?. Demi kebesaran Ku, Aku bersumpah akan menurunkan suatu fitnah yang akan terjadi di kalangan mereka sendiri, sehingga orang yang alim ( cendikiawan ) pun akan menjadi bingung (dengan sebab fitnah itu)".



H.R Termizi
Keterangan
Golongan yang dimaksudkan di dalam Hadis ini ialah orang­orang yang menjadikan agama sebagai alat untuk mendapat keuntungan dunia. Mereka rela menggadaikan agama untuk meraih keuntungan dunia. Dan apabila bercanggah kepentingan dunia dengan hukum syarak mereka berani mengubah hukum Allah dan memutarbelitkan kenyataan. Mereka juga pandai mengemukakan hujah-hujah yang menarik dan alasan­alasan yang memikat hati, tetapi sebenarnya hujah-hujah dan alasan tersebut hanya sernata-mata timbul dari kelicinan mereka memutarbelitkan kenyataan. Mereka menipu orang lain dan juga menipu diri mereka sendiri.
Mereka akan dilanda kekusutan pemikiran yang sangat tajam sehingga orang alim yang banyak pengalaman pun akan kehabisan akal dan buah fikiran. Mereka menghadapi masalah-masalah yang meruncing dan akan menemui jalan buntu dalam permasalahan yang dihadapi.



Assalamualaikum. y atas sbgai renungan bersama sahaja. semoga kita ditempatkan bersama-sama org beriman dan dijauhi dari fitnah DAJJAL. aku nak cite satu je. ak rase bersyukur sgt bile dpt tgk kawan2 ak sume dah berniat nak jadik baik. i mean, sebelom ni dorg bukan la jahat sgt. tp just nakal je kott. nak wat cmane la kan. ak pon gitu gak dulu. budak2 nak baru nak UP la kan. hahaha. *gelak dorg2 pon boley ah. ALHAMDULILLAH ! ak rase seronok sgt kot. woot.woot. ak pon ade gak niat tuu, da lame dahh. tp la kan, ak bukan jadik lagi baik, tapi lagi jahat ! wohh. ak pon seram, solat ak tunggang langgang tah kemana. so, NOW ! ak nak jage solat ak okeyy. semoge tak telambat sgt ak nak jadik baik sikit nehh. *korg jgn la nk gelakkan ak. walaupon ramai org igt ak ni baik sgt. tak wat macam mend y tak manis. tapi aku rase ak ni sgt2 la terok. ayoyo. mungkin sebab kisah silam ak ? wooh.. tanok ah ak igt. balik. biar org y tahu itu tahu dan bile dah taw tuu. tolong simpan  sikit aib ak ehhh ? korg penah denga kan ? sape2 y tlg jage aib org dgn baik, maka ALLAH akan menutup aibnya semasa diakhirat kelak :) igt tuu. tp kalo dah korg nak cite jugak aib aku, apekan daye. mulut seniri bole la kite nak tutup. tapi mulut org ? *pikir seniri okeh ? hari ini ak rase besalah kat mrs.ym ni sebab ak tak ym lgsg ngan dye rini. sbb ak dah tetido kerana kepenatan y teramat sgt pada hari ini. soryyy. tak dpt nk kotakan janji smlm. adesss. ok. FULLSTOP ! 

+mon+

Tuesday, January 18, 2011

ohh jadual ^^,


jadual oh jadual. hai jadual ! tgk tuu. isnin. hari yang paling rilek didunia.
hohoyeah ! memg isnin la fevret aku. ahad malam tapayah tido sampai subuh
then pas subuh tido smpai lebam ! kekeke. kul 1 baru bgn. cam wikend
wehh. masyuk gilakkk. mbe ak sume pakat2 jeles. haha! padan muke korg !
ehh, tapi kan. selase pulak wat byk masalah ngan aku. dari kul sembilan sampai 6 !
then ade pulak la kelas math malam2 bute. adess. mane penat pon kan ? mase
selase la aku pulak kene bahan ngan magkuk2 roomate ak nii. dush! dush !

"hahahaha. ko kelas smpai malm. ak dah habis. padan muke kau. hahahahahahaha"


sabau jela kan? tapee. selase je jadual ak pack nak mampos. yang lain sume okok je kot.
bole tido kul 3 jugakkk. haha ! tadek hal lahh. tade org kesah pon. kamis dah jumaat pagi je then ptg2 bole la tido sampai lebam. hohoyeah ! ehh. japp. thaipusam cuti takk ? kenape aku ade kelas ? =.=" lect rajin sgt. memg la student ni sume RAJIN. yesyes. cam aku. sgt rajin wooo. TAK PENAH PONTENG kott. *auta2!jgn caye. hoo. wikend memg la agak bosan kalo tak kua mane2 tapi kalo dah kua lebam la duit ak.sumpa dol. ak ni sgt BOROS ! kalo nak beli, memg la aku akan beli, org minx belanje, ak belanje. wah2,tapi ak sgtla tak loded. wakaka! ehh. nak ngarot len dahh. aishh. tulaa. jadual ohh. jaduall

DOAKAN AKU BEJAYE !  TANAK KENE DISMISS !

+mon+

Saturday, January 15, 2011

baru kot +.+

baru kottt. hehe. ak tepakse beli kasut baru utk SMAC ni. tp ak tak sure la main ke tak. aha ! lantak laa. kang jadik macm seseorang. BELI KASUT UNTUK MAIN TAPI PEGI PANJAT BUKIT PULAKK. THEN TLEPAS NAK MAIN. COOOLLL !!!! adess. kasut ni pon tepakse beli aa. sb kasut lama tu ade org pinjam then HANCOR. wahh. so bad. then kene la beli baruu. adoii. byk sgtla duit ak nak beli2 kan. cop duit ke ape ha ? tak lame lagi ak akan mengalami kemiskinan yang teramat sgt. adess. dats a BIG trouble ouhh. tp takpe kott. chilek laa. kene saving sket ahh. *pandai pulak ak saving =.=" bak kate MOI, "kruuuu, kruuuuu" ahaha. memg tak laaa.asal ade duit jeh, memg la duit tu mintak dihabiskan dengan segera. duhhh. masalah besau. sape nak tolong jagekan duit akuu ?? :) pls.pls. pls.pls.pls.pls.pls.pls.pls.pls.pls. tolong jage BUKAN tolong HABISKAN okeyyyy. hahahahahaha


+mon+

Friday, January 14, 2011

inspirasi o.O

aha ! blog ? wah2.sampai jugak ak kat belog bolog goblog ni.adess.bes sgtke?=.=" tape.ak nak try luu sb ad y ckp dye sumber inspirasi.ak pon angguk je aa.*tp cam betol gak.isk.xphm ak.blog ni memg kene ckp sorg2 ke?ahaaaa.BAPAK TAK SYOK ! tabole ke ade org tetibe dtg borak ngan kite?muahaha!cam menarik.tape.nati ak try sajest kat tuan empunya dulu.wehh! pehal bloggo ak ni nmpk pelik?tak menarik cam org len pon!!wuhh.tolong! tolong!haha! kne update sikit. pelik aa. pehal tajok xkene ngan isi? adess. silap. nak cite sal inspirasi y membuat ak untuk mencube belog nii. dye budak nun jauh disane. tp xdela juh sgt. area sini jugak a. dye a. tah bpe byk a blog dye ade. tp dye ni pelupe bagai. password pon boley lupe ! PON BOLEYYY. then now dye tgh nak make up blog dye. tak bg org nak tgk la tuh. adoiii. kedekut jugak la die. oiyooo. konon nak make up bg comey dulu. hah. ntah bile la nak comey. xkan a nk bg lg comey dr tuan punye belog ?? eh ? jagee. kang org ngorat blog je nati. hahaha. silap aribulan, blog tu bole kawen 4 ! =.=" ade ke blog bole kawen ? ahh. lantak laaa. ade ak kesah ? tak kannnn? 

+mon+

Thursday, January 13, 2011

confius !!!!!!


ehhhh. japp. mane satu moi, mane satu fahrin? =.=" pelikk. sama kot ! wooo. pastu ad la mamat sblah fahrin ni berangan nak jadik model la pulakk ! duhh. masalah la kalo da ad org sgt-sgt perasan nih. haha! harap2 dia tak dengau. haha. memg la kna trajang. adesss. tape2, CHILEK da ah. kalo kne bantai pon tade a smpai mati. kannnn?! tapi la kan. moi ni reti tibai org ka? tgk lembut smcm jek. tapi. satu je mslah dia. bhgn middle dya tuu EXTRA ! kwang3. tu memg tak dpt disangkal lagi. kalo ak tak habeh mkn, memg laa dia bole tlg habiskan. licin bai. try la carik sebutir nasik kat atas pinggan tu kalo bole. memg tak laa nak jumpe. habis disapu nye pun. kisah MOI akan bersambung pada hari dan waktu y berbeza, nantikan sambungannye di post y seterusnya oke. harap bersabau.

+mon+

count on ME !


If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And 
you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

you can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And 
you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

you'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

you can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

you can count on me 'cause I can count on 
you


+moi+