Thursday, February 24, 2011

hari ini. TODAY ? *membawa maksud y sama. wuhh. dah taktaw nk wt ape sgt. tetibe je feel ak men DOTA ni da bekurangan *tiputipu. hah. sb ape korg taw ? hari ini lah paling sunyi ohh. adess. sunyi gila gila. zzz. jap. bab dota ni dulu. ada mend nk share. LOL !  lelakidanDOTAtakdapatdipisahkan (Y) ! yesss. itu memg amat betol. jadi korg jgn nk nafikan. tapi laa kan. ada mbe ak ni taknak mule men dota. ha ! korg taw pehal ? sbb kalo die mule, dia memg da taw akan addict dah. then dia jauhkan dari bermain bersamanya. ok, ITU LAWAK. ceytt. takot sgt. ape slhnyee bermain seketika. hahak. stop.

emm. hari ni dah totally cuti dh ak ni. tapi memg tak balik lagi. sbb bebudak ni ajak kua pegi jalan2. mane nk pegi ontahh. huu. ak pon ON sajaaa. tgu ape lagi. kang kalo ak smpai rumah dulu, ak pulak bosang sorg2 duk uma tuu. cehh. ak taknak a tetibe ak jeh smpai uma, dorg masih syiok disini. wooo. tak aci. ak nak jugak ! disamping itu, boleh a ak nk habiskan sikit duit. yeah. bwk buah tgk balik umah ke. kehkehkeh. plan nak pegi  mane tu ak tak sure laa. ak ikot je. 2 bijik kete nk gerak ooo. hohoyeah. ak harap dpt beseronok sedikit slps hari in....................*smbung bwh*

selepas hari ini ak ditinggal seorang diri didalam bilik. wakao ! memg syok ! cehh. tu pun sb tak muat kereta, aktak ikot pn takpelah. dorg pon nk jugak beseronok tanpa ak. kankan? ak membuat kputusan untuk tido. FULLTIME ! yeahh. tebaik lah AMON ! tgk phone pon tade pape. kalo ade, ak reply2 luu, then smbg ! kalo takde, ak snyum jap kat phone tuu, then smbg jugak ! hahah. amik kau, tido siang y mencukupi. seronok nyaaa. ehhh. dorg ni rugi la tak ajak ak kuaa. haha. ak da la tnga loded ni. booo. PADAN MUKAAA ! y kua untuk harini, tak dapatla korg, harap maaf ye. :p

ehh. ak plan nak balik hari sabtu mengikut sahabat2 seMalaysia ak ni. ak on je, then bile ak btaw mak ak, mak ak pon ok. TERIMA KASIH mak dan ayah. hehe. hmm. disini ak nk cerita bahaya. MY ONE WEEK FREE CALL WASTED ! hahaha. tak kol sesape lame2 pon. haha. memg gila2 wasted ohh. gila loser aku. tulaa. sapa suh takda awek. kalo ad awek, mesti awek ko seronok oh amon. hahah! cehh. awek. malas ah aku. biar je waste. ak tak kacau sesape. booo :p ak rase mcm nk end. tapi ade byk lagi ooo. takpe, lah. lenkli smbung naaa. Zzz

Sunday, February 20, 2011

LoL !

aku sering melihat orang menulis.
pabila tiba dihujung ayat, pasti ada 'LOL'..
apa tu?
mungkin bahlol..
lolipop.
ntah.
aku jua keliru waktu itu.
setibanya aku sudah tau akan kebenaran.
kegunaan perkataan ini sering menjadi bahan ketawa aku.
LOL itu - Laugh Out Loud.
LOL itu juga - Lots Of Love
knp nk guna shortform perkataan ni kalau tak tahu maksud?
hahahaha

ksian...

duhh. bukan itu y diceritakannyaa. kwkwkwk. ada ni. hoo. nk tegelak gila gila. taw sbab hapee ? SEBAB ! AK TAK ADA FACEBOOK sudahh. kah2. mcam cool. ada org asik perli aku ada ramai kwn. adoii. tak boleh ek ad kwn ? ooo. baru ak tawu mehh. soo, ak deactivate laa. yeah ! ak tak rase rugi pon. tp ak rase mcm ak ni cool. hahak. gilo hape aku ni. zz. ehh ! jap ! tetibe ak tringat pasal formspring.me akuuu ! haha ! trus ak try log in. kakaka, tersgtlah lawak bahawa tak boleh nk bkk pn. yeah ! lagi la cool ! emm. igt pulak ak pasal twitter. haha. bole guna lagiii. :p wkwkwk. kalo twitter ni ak tade la sosial sgt. folower ngan y difolow pon. elee. ciput ! hah. takde hal lahh, kk. kalo nak carik ak. carik dimana anda taw saya berada okeh ? yeahh ! 

BYE BYE FACEBOOK ! :D
*smpai bile je ehh ? LoL !

Thursday, February 17, 2011

Kalau-Lah



ASSALAMUALAIKUM semua skali dari atas ? bawah ? depan ? belakang ? aaaa. taknak mengarut. tolongtolongtolong. ermm. ok. chill. ha ! lama tak update. lama tak ngarut. lama tak merepek. hah. apa salahnya sekali sekala merapek. yeahhh. tak salah ouhh. sapa kata salah ? ankat tgn mai laaaa. kalu bran. ha ? ha ? elehhh. taw pon cuak. ciss. ckp jeh besor. zz. apela kau. wey wey. STOP !

Ni, ada cita ni. cerita ceriti taik idung buat inti <=== itu masa ak kecik suka ckp ouhh. lalala. senyapsenyap sudaa. jgn la cita kat org. malu akuu. isk. tu masa kecikkecik. skang mane ade dahhh. hehe. tolongtolong pecaya sama akuu. cerita ni. memg cerita betol. act, tadak cita pon. tapi tetap nk cita jugak. hehh. ada sikit cerita nak kongsi. masa sekolah dulu la punya cerita. wakaka. sangat lawak ! ni sbb tebace laukpaukkehidupan arepseman punya post lahh. memori smap labuu, kekekek. tibetibe je teringat y aku ni graduan SMAP LABU. yeyeahh. tapi kan. perangai tak mcm nama skola pon, alaaa. apehal ntah.


Macam mana nak mula ni. aha ! syok nak cita pasal ak form3 ohh. comel lagi masa tuu. *ak penah comel ke ?zzz. hah. abaikan. mase tu memg la aku nakal gila wehh. lagi nakal dari skarang kot. lalala. sekarang aku baik kott. yess ! sume angguk tolong ? bole tak ? anggukangguk (Y) ! kalo tanya batch ak, dorg taw la aku cemane. yesyes. betambah2 budak kelas ak duluuu. 3Al-Farazdaq. wahhh. igt lagii. y paling lawaknya adalah. ak telah ditugaskan menjadi KETUA KELAS pada masa ituuu. memg kuang hajor bbudak kelas ak ni lantik mase ak tgh asyik tido kat blakang kelas. bgn2 jeh trus ade namee. nk pdm tabole ! sumpa dorg kejam ohh. adoyaii. takpe, ak try jadik KT berwibawa. hahhaa. ak ni asik kena perli jeh. taw sb hapeee ? semua kije2 akuuu, penolong ak y wat. yess ! dia sgt rajin walaupun bdnnya agak extra. *ehh. kalo tabaca jgn marah. :( tapi kan kan dia sgt pandai dan rajin oooo. memg tak dpt dinafikan lagiii.

Ok, sambung ! dah la cita pasal KT. ak akan nmpk lagi terok apabila tak wat kije lgsg. haha. cita lain pulakkk. dulu kan kan, hobi aku kan. FLY ! yeahhh. korg taw kan fly ? xkan la noob sgt smpai tataw. adoii. ak fly ni pon senior ak rajin gila ajak akuu. wakaka. ak pon cam beselaaa. ON ! sb tu la ak tak kesah ade org pgl ak SAMEON ! isk. sbb ak memg kalo ade org ajak pape pon, on jeh, jom. on ! waakaka. syok gila fly mase fom3. pg, ptg siang malam , tiap masa boleh kua ooo. syok kott. pastu kan. kan. sume program ak nk fly ohh. asal ade program ad2 jela ak kat bilik tu melepak dan tido ataupun ade kat pekan seremban, keh3. memg seronok maa. pastuu. tiba la suatu saat bulan puasaa. ak mkn byk gila masa bukak posa, pas solat maghrib, ak letak a kpale kejap. ALAMAK ! tertido. pastuuuu. ak teak pegi TARAWIKH. kwkwkwkw. bile bebudak dah abih trawikh, dorg menuju la kbilik akuuu, nmpk aku tebongkang tidoo. ak pon, alamakkkk ! da abeh trawikh ke ? pastu , lepastu ! ak kene PULAU. yess. memg ak igt smpai skarang oo. kenangan manis, jejeje. lam kelas study sorg2,

Ahaaa ! pastu ada satu cita lawak ! mase hari mintak restuuu. ak dinasihat oleh sahabat2 aku y perihatin terhadap akuuu. dorg ckp .. lbey kurg cmni laa " weii, ko ni mon, dah nak pmr kott, kalo ko wat cmni je cmne ngan result ko ? berubah la weyy, kitorang tgk ko da terok sgt da kott. blaa baaa " hahaha. mcm tu la lbey kurg. pastuuuuu..... tup tup, tacing jappp. titisan air mata terjun dari mata aku. kuang hajor gilaaa. smpat lagi kott, :D itu adalah lawak. pastu, ak pon beharap jela pmr ak tu sehat2 sahajaaa. smpai nk amik result. lalalala. cun jugak result. sooo, dorg tak dpt la nk blame pape kat akuuu. pastu kan kan kan. mase fom4 ! dorg pulakk y fly, dan ak mencatatkan tahun tanpa fly. heheh. aku memg hebatt. baru dorg taw y dly tu seronok. ciss. :p ! aku rase mcm dah kot cite akuu tuu, melangkah aku ke fom5, ak jadi smakin baik dan berwibawa. haha ! dah. dah. perasan lebih aku nii. baik stop cepat. TATATATATATA ! :) JAPP. abeh tuu. apa kaitan dgn kalau-lah ? kaitannyaaa. Kalau-Lah ak dpt jadik budak skola menengah balikk. MESTI BEST ! :))))) CHOWW W

Monday, February 14, 2011

K U R U S .

Assalamualaikum semuaaaaaaaaa ! 
Pada pagi y hening dikala bulan sudah lesap
ditelan awan y tak begitu ada awan . aku
tiba-tiba sahaja rasa mahu berblog disini. terpulanglah
kepada siapa y mahu membacanya ataupun tidak 
apa y aku hendak merepek disini. wowo !
satu soalan aku nak tanya, pehal alignment ni
sangat tidak mantap ? tapi tidak mengapa
aku turut berusaha memantapkan apa y tidak mantap .

K U R U S !

agak2 korang. sape y kurus dikalangan ini ? rasanya
semua boleh dikatakan kurus. hehehe. tapi dalam 2 
keadaan berbeza. 

" weyyy, ko KURUS laaaaa ! "
"weyy pehal ko kurus sgt ehhh ? "

kakaka. jadik. korang kena paham-paham seniri. semua
pon dah besor pnjang. bak kata nabil

"Lu pikir la seniri !"

aha ! mana dtg nabi ni ?


aha ! nak taw apehal ? ada satu cerita den 
nak kongsi ni haa. ekau sumo pakat2 donga 
lah ye :DDD sahabat2 aku ni penah pgl aku
nabil ohh. alamak ! sama kaaaaa ? pastu 
ak mula lagi jadik curiga apabila MAK SAUDARA 
aku pon ckp aku ni mcm nabil. wow ! hot gilaa.
apa y sama nyaaaaa ? mcm jauh gila kott. ooo man !
jauhnyaaaa. bila tgk spuluh kali. alaa. tak sama
jugakkk ! tipu itu semua. dusta. :DDDDDD

ehhh. bukan ini ceritanyaaaaa. ni. pasal kurus tuu. 
kurus. ramai orang nak kurus. pastu pakat2 la diet
setengah jalan. muahahah ! seronok ohh nak hasut
orang diet ni mkn. bior diet dorg fail. yeahhh! !! 
hobi itu semua. kenapa nak sgt kurus ? kenapa ?
nak terbang ditiup angin ? atau nk terbang bebas
seperti burungggg ? yeahh. tak tahu laaa. mungkin 
dorg nak prepare bile lepas kawin nanti kott. 
ak rase2 laa. mengikut pemandangan mata kasar aku
y belum rabun nii. aku nmpk bile org lepas kawin je,
mesti badan akan extra. aku usha sedare aku sudahh.
sume belumbe nk jadik besar ohh. apekessss ??


jadiii. kesimpulan y boleh aku buat. mereka y diet ni mesti
tngah bajet taknak gemok sgt bile da kawin sbb dorg
da kurus sgt dah seblum kawin. yeahh! apakah y aku ngarut ni ?
tapi ak rase betul (Y) hehehe. ok ! ini memg betol2 kesimpulan
dan kesimpulan ni adalah soalan.

AKU KURUS SANGAT KEEEE ?? @@"

Thursday, February 10, 2011

HAPPY BIRTHDAY :|

WOHH ! happy bday yep. 9292. haizz. tataw laa nak wish cane. senang sgt. lol. no phone pon tade. jap mesir jap mesia. ntahnye laa. aduss. btw, memg dah lambat sehari. tapi kene wish jugakk. tapi tapi tapi. tah caner la nak wish. duhh ! xpelaa. harap2 tebace la post ni. dan pepaham seniri lah ye. selamat hari jadi. semoga sehat sampai ke anak cucu yee. ckup laa kott. aha. SELAMAT SELAMAT SELAMAT ! =..=

Wednesday, February 9, 2011

10 pesanan org bercinta :)

Ini adalah nasihat -nasihat berguna untuk orang-orang yang bercinta:

1) Janganlah kau membiarkan kemanisan bercinta dihirup sebelum engkau berkahwin dengan 'si dia'.

2)Bercintalah kau dengannya dengan sekadarnya. Kelak mungkin ''si dia '' bukan jodoh untukmu.

3) Jika kau ingin berbahagia seumur hidup, tahanlah dirimu untuk berbahagia sebelum kau berhak menjadi milik ''si dia''.

4) Jika engkau menyintainya, binalah asas perkahwinan dengan tidak melanggar syariat-Nya.

5) Kebahagian yang kau lihat sebelum berkahwin hanyalah palsu. Yang hakikatnya adalah selepas kau diijabkabulkan.

6)Jikalau engkau inginkan pasangan hidupmu yang terbaik untukmu, maka engkaulah yang patut menjadi yang terbaik dahulu.

7) Membina keserasian sebelum berkahwin bukanlah dengan cara ''berdating'', cukuplah sekadar engkau tahu apa yang perlu engkau tahu.

8) Bercintalah untuk mencapai cintaNya.

9) Jika engkau masih belum bercinta, tahanlah dirimu untuk  bercinta sehingga yakin cinta tersebut membawa ke gerbang perkahwinan.


10) Jangan biarkan nafsumu dengan cinta yang tidak diterima disisi ALLAH, kelak ALLAH akan tarik kebahagiaan darimu.

wow !

setelah sekian lama tidak mengupdate blog goblog ini. woo.rase nak menaip beberape patah perkataan lah pada hari ini. wakaka. sebelom ni. asik HASBULLAH BIN YUSUF sahaja y mengupadate dengan cerita karut marut beliau tersebut. hahh. memg kaarut. mulai dari mengarut disini lah beliau telah menghasilkan sebijik blog karya beliau yang dinamakan http://oranghebatmelebat.blogspot.com/ wooo. memg hebat melebat. tak lame lagi tuuu. xde la mende nak update tuhh. bese laaa. awal2 memg lebat bai ! wooo. tak caya sama gua ? kita tunggu dan lihat yawww. nak cita pasal semalam. isk punya la excited jumpa mbe sebantal sekatil seberus gigi sekasut seselipar nii. mamat ! haha. akhirnya dapat juga ku berjumpa mu setelah sekian laamaaaa. aigooo. gilak lamak tak jumpa sama luu. dan sorg lagi pahlawan y terselamat dari perang call of duty.  KN . hahha. selamat tiba di bumi Malaysia y tercinta pada minggu lepas katanyaa. ntah bila nak pulang kebumi ambia' pulak entahlaa. org sana sedang hebat melebat menghujankan peluru2 dan berpasirkan kelongsong2 peluru y bertebaran.

ok. nex. dorg sampai 5.11ptg dan melepak sini smpai 8.11mlm. betol ke ni nyahhh ? haha. xpe. smbung. sempat pegi melelong kat pasar malam pulak nak habiskan duit. maklumlah duit terlalu byk. wah2. mana mai ? bank laaa. tanya lagi. kepulangan mereka disambut shahdu oleh arep , azri , fathi , pedot , akram , azharuddin , dan bumi uia. haha. ramai kott. makan sudah kyg, rindu sudah lepas. balik bilik tido lahhhh. hahhaa. sodap lak ai tidonye nyahhh. bangun2 menggila satt. then snnyum tgk esei2 b.i hahaha. nak wat cmana. kena tgk jugakkk. harini exam kott. cuak agak cuak tapi kena cool. hohoyeahhh. syiok wat esei bi sebenanyee. kalo untung, dpt la byk hiasan dalaman dari lecturer. bunga2 merah byk ohh. ranting2 pulak meliok lentok sbb tulisan memg la mcam cakar ayam. cakar ayam lagi hensem kott. @@

GOOOD LUUUUCK EPT !

Sunday, February 6, 2011

masih berdarah?


'masih berdarah lukaku..pedih menikam jiwa..simpulan cinta terlucut kini..menyapalah derita..' pergghhh start2 da nak jiwang2 an?haha..entry kali ni bukan pasal romance2 la sayang oiii..cuma nak menyatakan kejadian berdarah yg menimpa diriku hari ni..adoiiiii...sakit..bengong da kepala ku hari ni -_-' macam ni kejadian sebenar bermulaaa....

pada suatu malam yang seram seram sejuk tuh, after finishing my skype-ing ngn my ANGAH yg comel tu *haaaa, da kembang..hahaha :D ..sebenarnye x finish pon lagi, tetapi ABEN(bukan nama sebenar) mengajak aku keluar ke kedai mamak kerana lapar katanya.. (scientific name for keluar lewat2 malam ni fly sebenarnye, yang x tahu tu padan muka, malas aku nak terangkan..haha) dalam hati kata 'kaco la mamat nih, baru nak manja2..haha..tetapi member punye pasal an? ok aben kalo aku keluar payung teh tarik ok? hhahaha..dapt la teh tarik free malam tu..hoho :D..ok angah, paksu gerak dulu ye..kalo boleh jgn tido lagi tw :)

after that, dengan aku pakai baju melayu full( kaler pink lagi tu, da macam baju pengantin dah ) dengan slumber memulakan langkah ke kedai mamak berhampiran..perjalanan pergi tu bukan main smooth lagi..kejap je da sampai sana walaupun jaraknye agak jauh la..haha...sesampainye kami terus memanggil mamak tersebut, neeeeiiii, bagi kami bla bla bla bla..xkan part menu pon nak cerita kot..haha..(ingin dipendekkan cerita)n then kami tggu n then sampai n then makan n then bayar n then bla..haha ..here is the interesting part of the stories :)

kami pon memulakan langkah pulang ke universiti ***** antarabangsa Malaysia tu..segan pulak kaw nak bagitahu nama universiti ko an?haha sengal..jalan punya jalan punya jalan, tibalah di pagar yang kami suppose untuk panjat..dengan hati yang bersemangat dan kencang time tuh, baru je nak panjat ternampak kami sorang mamat nih..dalam hati aku' dia watpe la sial malam malam nih' haihhh.belum sempat nak tegur dye dah sergah kami dulu.."hahhhh, panjat! panjat! panjat!" baru la tahu pak guard rupenye..kami tenang je pada mulanya tapi bile da start tiup wisel tu, ape lagi cabot lah..haha..*macam jadi ref lak pak guard uh main tiup2 wisel -_-' mampos dye la, aku kisah apa..lol..lari punye lari sampai la kt port yang diizinkan memanjat yang satu lagi, tanpa berfikir panjang terus aku panjat..masa tu aku tak tahu ABEN(bukan nama sebenar) da panjat ke belum..

okok..sekarang aku da dalam pagar, tapi belum selamat lagi..xnak la nanti kantoi katak je pastu kena bayar rm50.00 macam tu je an..da la tengah kering nih.plus rekod aku clean lagi setakat ni(x penah kena saman siot!)haha :D malam itu 'adrenaline rush' telah membantu aku lari lebih laju..tdak pulak direkodkan km/h nye..haha..pak guard tu sedang naik motor sekarang nih, hampir je nak langgar aku..kurang ajar betul..shit hang guard..aku pun lalu la ikut tangga where definitely dye x leh guna motor da nak kejar aku..aku pun menjangkau anak2 tangga yang banyak sehinggalah aku TERHANTUK kat tiang uh..adoiii adoii adoii..dalam keadaan panik tu kisah ape aku sakit ke tak..haha..pak guard tu pu dah tak kelihatan..mentang2 buncit malas ye!!lain kali upah la yang tough2 dan laju2 macam Usain Bolt ke..haha..tapi kalo betul dye upah orang camtu mampos aku..lol..

now sampailah hamba dalam bilik..fuhh selamat..terus ditukar baju melayu tadi takut diorang datang bilik lak check an? takut jugak ko..haha..time tu la baru nak start sweat2..adoi basah sudah..lol..si aben ni x kelihatan pulak..mane ko aben?selamat ke x?kalau kantoi jangan petik nama aku pulak..pleassee..tp selang beberapa minit tu sampai la dye..pergghh nasib baik sume selamat..haha..masa tu kepala aku da terasa bengkaknye..tp biarlah, org tough an?huhu..terus aku online tetapi myANGAH da tido dah..hummmh..hampa terasa..sobb3..masa tulah aku start pening pening nak muntah pun ada..giler babi bhaii malam tu..nak amik air kat meja sebelah pun x larat..suruh si aben amikkan..minum air skit pastu dah2 ak nak tido..sumpah penat hari nih..dan seperti biasa switch on the mp3, switch off the light terus tido although kepala berdenyut denyut lagi..

sebangunnya aku the next morning after tido yg nyenyak la sangat tu, dalam keadaan mamai2 aku rasa la tmpt bengkak semalam..ohhh SHIT!!!!ada darah beku..damn sampai berdarah ke semalam? patut la bengong semacam..adehhh...p mandi pon pedih ni..so aku terus la bkk lappy usang nih...baru la aku taw rpenye angah pon cirit birit dan muntah2..nak gelak kesian pulak..hahahahaha :D gelak jgk :p so kite senasib la ye semalam..ermmm about darah beku nih..nak kopek sakit so aku biarkan jela..dengan slumber p mandi walaupun pedih..*aku lebih rela pedih daripada busuk..haha..okok and for your information, sampai sekarang MASIH BERDARAH !

Saturday, February 5, 2011

CINTA


Cinta? Amende cinta nih? Nak eja pon x reti (*masa kecik2 dulu la) haha..kalo dulu duk asyik ikut nyanyi lagu XPDC je bleh la nak eja cinta kot..hahaha..C.I.N.T.A….>

Hati ni tertarik nak tulis pasal cinta bila dgr lagu monoloque tulah (cinta)..korang try la cri ye, sumpah sweet lirik dye..huhu..bknnye tade lagu lagu lain..tp lirik dye terbaik la wa gtw lu..=) kalo nak cri lagu lain tu byknye xyah cakap la ye..40 thn lg x cukup nak list..haha..so nak dipendekkan cerita korang tgk la sendiri lyric dye nh J

kau hadir bila tiba waktunya
tidak diundang tak jua di pinta
walau ku lari namun kau tetap datang jua
keranamu chinta tak mampu menahannya
aku terus mencuba untuk lari dari chenta
kerana perit terasa sengsara tanpa kata kerana dusta

chinta kau luhurkan hati ini membuat segalanya indah
walau sesekali menjengah tiba oh chinta
terasa bahagia
hanya menunggu saat dan tika

aku akan terus melangkah walau tak perlu owh chinta
aku yakin akan agungnya setianya ceritera yang tiada akhirnya

chinta abadi chinta
chinta padanya
chinta satu
chinta selamanya

sweet an?haha..kalo korang x tw pasal seni senyap sudah..shhhhh..haha..aku mmg minat ngan loque nh..even sejak ye dr band butterfingers lg..boleh dikatakan legend la dye nih dalam dunia indie..hoho..tp skang baru org nk knl dye..lirik2nye mmg berkualiti J eh2 pahal aku cerita pasal mamat ni lebih2 lak nih..hahaha

okok..back to the basic kJ bile sebut pasal cinta a.k.a. love nih..sume org suke an..ak pon x tw nape..dan aku pon x tw maksud sbnr cinta nih..*search je Wikipedia uh..lol..kan senang..tapi setahu aku, perasaan ingin disayangi dan menyayangi kot..rite kawan2?x kesah lah pada kekasih ke, parent ke, sahabat ke, tp yang paling penting kepada yang maha Esa sebenarnye..aku xnak la korang taksub cinta kat awek2 or balax2 korang sampai lpe Allah ok ? J xnk pulak korang jadi cam band SPIDER uh, sape x tau lagu Relaku Pujuk uh..tapi cuba korang dengar lirik ye betul…jap eh ak cari…zzz -_-‘

Ku dikejar bayang bayang resah
Bila hatimu masih tak berubah
Enggan di punya dan di penjara
Belaian cintaku ini

Aku bukan lelaki yang tewas
Bisa menyambar walau ku di tolak
Biar diuji kanan dan kiri
Kau kan tetap ku miliki

Tiada lafaz yang lebih agung
Kalimah cintamu yang ku tunggu-tunggu
Biar jasadku yang menanggung
Permainan darimu rela ku pujuk

Janganlah kau salahkan aku
Terus memburu menawan cintamu
Daku percaya sedikit masa
Kau kecundang akhirnya

Usahlah kau bersedih di hadapanmu aku hadir
Memadam resah dan curiga dari hatimu oh
Apakah kali ini bisa kau tolak dan berlari
Setelah aku menanamkan azimatku…

Hahhh, jumpe pon..cbe korang baca part yang dihilight tu..haaaa..nampak kan?? Aku disini bkn ape..nak nasihat sikit2 je..ak pon bkn baik sgt tp macam aku ckp tadilah..jangan mencintai seseorang melebihi korang mencintai Allah dan Rasulnya ok? J kepada abang2 spider tu jgn marah hamba pulak..hamba sekadar menasihati je yep..ingat mengingati..huhu..peace no war u all J

In conclusion, entry ni bukan sweet pon, sekadar mengingati sesama manusia..nak cerita2 romantic jugak ke?? Tunggu laaa...macam tak sampai tahap tu lagi..huhu..ok sayang gtg... haha..HAPPY2 sume yep :) chow2

WAHHH ;D

.......blank blank..nak tulis pe????1st time menulis.ape ptt ditulis...tulis tulis.eh2 bkn menulis pon, menaip nih! hahah..kalo menaip mne mesin taipnye?hadoi2-__-' so apa istilahnye? [menekan-nekan butang di laptop] hahhhh!yg ni istilah plg tepat..haha..SENGAL jugak..so this is my first entry.bknnye x biasa berkarya.just da lme tinggalkan arena tu..haha..dulu ada jgk wat2 lirik or cerpen skit2..*perghh riak..haha ..zaman budak skolah, itu disuruh itu dibuat..haha..so kenapa aku menulis?kenapa? cikgu suruh ke? haha -_-'
      so kenapa sebu mula [menekan-nekan butang di laptop]? first of all, sebab mula terbaca blog2 yg agak menarik.biasa la org pandai mengayat kt blog ramai lerh perempuan followernye..haha..btul x mon? KASANOVA betul hang nih..lol..jgn marah roomateku sayang merangkap owner blog nh..haha..eh2 da jauh melalut ak nih =.=" haha...yg sebenor2nye..ak mmg minat bidang penulisan nih.aku mmg la ske ble baca2 mende menarik nh..mne x nye..x plk org pggl aku [munsyi] dulu time skola.bkn mosyi2 yg selalu didengari dalam crite jepun uh..haha..yg tu ak pon x tw ape maksudnye..haha..[munsyi] tu ak tw la..[org hebat dlm bm] kalo x silap ak..haha..ble start ske tu start la tulis2 skit plus boleh men gitar start la wat lagu..ble ada band bleh la perform..hebat la rockstar nih..haha sengal anda sebu!tp nanti2 la aku upload lagu yg ak buat tu ok :)
     so this is how it start?hell yeah, karya aku nih akan dipublish sebentar lagi..hoho..x sabor x sabor..harap2 leh dapat ramai awek mcm anda si amon..lol..nak tinggal no phone kt sini boleh?haha..x payah la..'jual mahal sket' cehh! bajet handsome lak ko sebu..haha..dah2 nak bla dah ni..penat2..kalo korang nak tw more pasal sebu nih..tggu ler next entry yep..haha..HAPPY2 sume yep :) chow2
       

                                     


+sebu+

Tuesday, February 1, 2011

URGENT !

Cara bypass Internet kerajaan Mesir


If you know anyone in Egypt, please pass this on to them:


To bypass government blocking of websites, use numerical IP addresses: 
Twitter ”128.242.240.52” 
Fb ”69.63.189.34” 
Google ”172.14.204.99”


A French ISP offers free dial up internet access:
+33 1 72 89 01 50 
Login username+password: toto. 



Dengan memasukkan IP adress tu dalam adress bar, maka mereka akan dapat masuk Facebook dan bolehlah kita bertanya khabar dekat mereka yang terlibat.

Harap-harap mereka semua selamat. Insya-Allah.
Thanks to IzzatyWikispace

Will you stay? Will you stay away forever?

Avenged Sevenfold - So Far Away

Never feared for anything
Never shamed but never free
A life to heal the broken heart with all that it could
Lived a life so endlessly
Saw beyond what others see
I tried to heal your broken heart with all that I could

Will you stay?
Will you stay away forever?

How do I live without the ones I love?
Time still turns the pages of the book it's burned
Place and time always on my mind
I have so much to say but you’re so far away

Plans of what our futures hold
Foolish lies of growing old
It seems we’re so invincible
The truth is so cold

A final song, a last request
A perfect chapter laid to rest
Now and then I try to find a place in my mind

Where you can stay
You can stay away forever

How do I live without the ones I love?
Time still turns the pages of the book it's burned
Place and time always on my mind
I have so much to say but you’re so far away

Sleep tight, I'm not afraid
The ones that we love are here with me
Lay away a place for me
Cause as soon as I'm done I'll be on my way
To live eternally

How do I live without the ones I love?
Time still turns the pages of the book it's burned
Place and time always on my mind
And the light you left remains but it’s so hard to stay
When I have so much to say but you're so far away

I love you
You were ready
The pain is strong and urges rise
But I'll see you
When He lets me
Your pain is gone, your hands untied

So far away
And I need you to know
So far away
And I need you to need you to know