Wednesday, March 23, 2011

Mau Tukar Cursor Tak ?

Assalamualaikum.

Ha. kat blog aku tak gune capital letter dah. Zz. nak share sikit je. ni ade la sikit tutorial dr cg.amon. hua.hua. tapi aku nmpk ade je y dah tuka cursor jadik mcm2 mende. haha. bagus. bagus. ak sb dah bosan sgt la ni. tataw nak wtpe. so aku nak share lah sikit pengetahuan aku. ha. ni korg nak wat gmbaq korg seniri pon boleh ohh. cume kene ade URL je. ko upload jela kat mane-mane pastu copy la URL dye tuu. pastu korg paste kat tmpt y aku akan bgitaw sebentar lagi ok ? bosan sgt da ni habaq hang !

1. semestinye log in lu blogger korg


2. design > edit html >


3. korg cari perkatan <head> * kalo korg punye html tu pnjg sgt n susa gile nk carik, korg tkan je ctrl+f pastu korg type la <head> tu. trus jumpe ohh.


4. haa. lepas jumpe tu, korg paste mende ni betol2 blkg perkatan <head> tu tadi
   <style type='text/css'>body, a, a:hover {cursor: url(URL GAMBA APE KORG NAK), progress;}</style>


5. tamat. korg save la pastu jadi la cursor korg tu.

Wassalam. Slmt mencuba :)

2 comments:

Hafizuddin Jasmi said...

wah..dah buat tutorial :)

monkawanmoi said...

haha. ni sb da bosang tataw nk wtpe. kah3

Post a Comment