Monday, March 21, 2011

Ni Bedtime Story Untuk Aku. 4

Puncho Melawan Garuda ;)

Pada zaman dulu2 tggl la 1 family. Dorg ade sorg je anak nmenye Puncho. Dorg ny miskin n keje kat ldg buah-buah family dorg sendiri. Even Puncho miskin, sume org ske dye sbb dy bek aty tp smpai 1 mase tbe la musim kemarau. Byk pokok buah-buah kat ladang Puncho mati. Parents dy ny susa aty la pk ape nk mkn. Tbe-tbe Puncho ny smgt gle gtau parents dy yg sok dy nk g merantau cri keje, so pg sok nye Puncho pun kua la umah bwk cket baju ngan food. Puncho pon jalan la ngan pns teriknye lg.
Dri jauh tbe2 dy nmpk rumput2 kering kat bwh satu pkok ny teakar. Dy buat xkesa la tp tbe2 dy denga ade bnde teriak kat ats pokok tu. Tolong ! Tolong ! Rpe2nye semut atas pokok tu minx tolong. Puncho pn g la cari air tp kan kemaray mane ade air. So, Puncho kua kan selimut y dye bawak then dye kibas-kibas la kat api tu last-last padam jugak api tu. Pastu semut tu ckp utk bls budi kau ambik laa daun sakti ny.Puncho tgk, ade selai daun gugur dr pokok. Lepas tu semut tu kata pijak la daun tu. Puncho pn buat then tbe2 daun tu kembang n jd bsr. Puncho xsmpt nk lari trus daun tu bwk dy terbang. Puncho tkot jtoh so dy pgang la kuat-kuat. Tym terbang tu dy nmpk ade pkcik tua ny lemas kat tgh-tgh sg. Then Puncho ckp turunkan aku daun ! Aku nk slmtkan pkcik tu. Ble daun tu terbang rendah Puncho tros capai tgn pkcik tu n bwk ke yebing sg. Pkcik tu besyukur gila n bg satu pedang ny.
Pkcik tu ckp, ny pedang Sakti Petala Langit. Amek la tnde time kasih aku. Then Puncho pun troskan journey n landing kat satu kg ny tp dye tkjot gle sbb kg tu hancur mcm kene bencana. Tbe-tbe Puncho dgr ade bunyi kuat gle kat langit. Rpe-rpenye ade burung garuda raksasa serang penduduk kg. Dy rempuh umah org. Puncho ny awal-awal dah sorok kt blkg pokok. Ble garuda tu dah bla dy g la tny org kg ape jd act. Rupe-rupenye garuda tu kidnap putri negeri tu. Tak puas aty lagi garuda tu destroy kan kg tu plk. Mlm tu stay kat umah makcik Huda Dy tny la how to kll tat big bird ? Pastu mkcik Huda ni gtau la ade 1 je bnde bole bunuh garuda tu that is Pedang Petala Langit. Puncho tkjot tp dye buat-buat tatw je pdhl dye ae pdg tu. Heh ;) Pagi-pagi sok Puncho nek daun sakti kua g istana tmpt garuda tu kurung Puteri Cinta Seri. Dy nak bunuh garuda tu. Ble smpai je kat sane, dye nampak ade sangkar emas hanging n dlm dye ade girl ngah nanges. Puncho pike mesti puteri tu.
Dy pun g la kat puteri tu gtaw y dy nak slmtkan dy. Puteri tu tkjot n suh Puncho blah sbb takot garuda tu bunuh dy. Tym tu garuda kua g jalan-jalan so dye tade kat istana. Tp blom smpt Puncho kuakan puteri tu tbe2 garuda blek la pulakkk. Garuda tu tros g kat puteri tu n ketawa-ketawa gtaw y dy da musnahkan kg lg. Tibe2 garuda stop ckp sbb terbau darah manusia. Dy tny puteri tu ade org len  eh ? Puteri tu gagap-gagap jawab kate takde. Kantoi ! Puncho y menyorok kat blkg dinding tu td tbe2 tros terbang kua laju2 n kelar leher garuda tu. darah terpercik kua tp garuda tu kuat lg so dye cakar2 la Puncho. Puncho tetak kaki garuda plk. Tibe-tibe byk gle anak panah berapi kne badan garuda tu. Rupe-rupenye tentera negeri tu dtg jugak nk slmtkan puteri tu. Bdan garuda start terbakar sb darah dy mcm minyak. Puncho pun cpat2 la g bkk sangkar n bwk terbang puteri tu. Finally garuda tu mati n org kg sgt hepi. Puteri tu plk decide nak kawen ngan Puncho. Puncho pun jadila raja n bwk parents dy tggl kat c2. Mereka pun live happily ever after :) The End.

mcm cite dragon ball tak ? haha
  

0 comments:

Post a Comment