Sunday, March 20, 2011

Ni Bedtime Story Untuk Aku. 3

"Aminn. todays story"
BOBO si monyet cuba memandu kereta :)



Pada suatu ary ade sorg pemburu ny bwk kete g hutan sbb nk buru bntg. Lpas park keta dy, dy pun amek senapang dy and tros blah. Dri jauh ade sekor tupai tengok je diam2 pastu tupai tu lompat and masok dlm keta tu sbb dy hairan ngn raksasa merah tu <== kereta merah td. Tupai tu sentuh la bende2 lam keta tu and tbe2 dy tertekan hon so bunyila too! toot! Pastu tupai terkejot gila then dy tros kua keta tu. Binatang2 len dgr bunyi hon td tros kua gather ramai2. Lpas tu dyorg nmpk tupai. Dorg pn tny la tupai tu mcm2. Arnab tny ape mende tu ? Pastu penyu jwb ak tau. Ak sllu nmpk mende tu kat tepi pantai org bwk nk g mandi2. Then bear tny penyu kau tau ke bwk keta tu? Ajar laa aku. Aku nk sgt bwk keta tu. Lpas tu bear ngan penyu nek la keta and penyu hidupkan enjin keta ngn tunjuk cne nak bwk keta. :) Bear pun ajak la rusa, arnab, tupai, burung nuri nek keta ngan dorg pun g laa bersiar2. Bear bwk keta sambil tekan hon byk kali dr jauh. Bobo nmpk raksasa merah tu bergerak ke tmpt dy. Bobo tkot gle pastu dy pun menyorok tp tbe2 dye nmpk byk plk binatang dln keta tu. Dia pon tros melompat kua jerit2 soh dorg kua dr keta tu. Bntg2 tu plek laa ape mslh bobo tu. Bobo kate klu dorg tak kua dy gtaw pemburu tu. Binatang2 tu tkot trus kua tp dorg mrh gle kat bobo tau. Bobo gelak2 trus masok lam keta ngan excitednye dye pun explore la keta tu tp dy bengang sbb xbole idopkan keta tu. Dy pun tekan hon tu kuat2 byk2 kali. Pemburu dgr bunyi hon keta dy. Ble dy dtg je dy tkejot la ade monyet sb dye da lame cri bobo. Bobo baru realize pemburu tu dtg. Tp dy cuak sgt smpai tertekan kunci pintu kereta tu. Bobo pun jerit2 minx tolong tp kwn2 dy sume da xd. Tamat laa riwayat bobo kene tangkap ngan pemburu tuu :) 

Tamat sudah penceritaan ini. aku rase cam pendek cite ni tp bile ditaip, zzz. pnjg la pulak. haha. mungkin sb ak terlalu khusyuk mendengar dan telah mengantuk dibuai cerita ni. haha. merepek ! done ! tggu bedtime story sterusnye yaw ! :D

bes cite ni ! thx to story teller ;)

4 comments:

melati_jelita said...

hahahahahah......lucu2

monkawanmoi said...

hehehe, ak nak tido pun kurg jadik pastu. wakaka

Khalis in Wonderland said...

haha..byk merepek lah

monkawanmoi said...

WELL ! TAK MEREPEK ITU BUKAN AMIN !

Post a Comment